Szélessáv index
Tesztelje internetkapcsolata
sebességét (speedtest), segítse átfogó szélessáv minőség felmérésünket!

Mérés, naplózás, index

Szolgáltatás kereső

Tisztel Látogatónk!

Kialakításra került egy mérési rendszer a szélessávú szolgáltatások minőségének felmérésére. Kérjük tevőleges segítségével és véleménye, tapasztalatai megosztásával járuljon hozzá a rendszer fejlesztéséhez, tökéletesítéséhez. (az oldalon található mérési eredmények nem hiteles adatok, csak a tesztelés eredményei)

/Android teszt/

Nincs megelőző mérés
  (lista lenyitása - becsukása)
Az Ön irányítószáma: (Nem kötelező megadni.)
Az Ön szolgáltatója:


Használati útmutató

A szélessáv index mérő alkalmazás a szélessávú szolgáltatások minőségét hivatott mérni - várakozás (latency), letöltés (download), feltöltés (upload) - a minőséget alapvetően meghatározó szolgáltatási tulajdonságok abszolút értékeinek mérésével, és azok a meghirdetett termékjelmezőkhöz való százalékos megfelelősségének arányainak megállapításával.

A kívánt cél (minőségmérés) elérése érdekében, kiemelt fontossággal bír a szolgáltatás pontos azonosítása és a mérést befolyásoló külső tényezők lehetőség szerinti kizárása, minimalizálása.

Kérjük, a szolgáltatás pontos azonosítása érdekében, ellenőrizze a szolgáltató számláját, és az ott szereplő információkat tekintse irányadónak az azonosítás folyamán. A mérőrendszer több ellenőrzési módszert is használ a hibás adatokból származó torzulások elkerülése érdekében, de ezen szűrések utólagos jellege miatt a rendszert nem, de Önt megtéveszthetik a mérésből megjelenített adatok.

A mérőrendszer néhány alapvető elváráson kívül platform- és szoftverfüggetlen, bármely operációs rendszeren képes futni olyan böngésző szoftverben, ami támogatja az AJAX technológiát. Ez gyakorlatilag minden, az utóbbi 1-2 évben kiadott szoftvert és operációs rendszert jelenti. A mérésre használt számítógépben, ha lehet, legyen minimum 1 Gzh proceszor és 215 MB Ram. Általában, ha jól van konfigurálva az eszköz és nincs szélsőségesen túlterhelve, ennyi, néhány esetben még némileg kevesebb is elegendő a megbízható méréshez. A mérési eredményeknél vegye figyelembe, hogy a pontosságát erősen befolyásolja a gép és a böngésző terheltsége, rendelkezésre álló erőforrása!

A párhuzamos erőforrás használatból következő mérési pontatlanságok elkerülése érdekében, lehetőség szerint zárjon- és állítson le minden, nem feltétlenül szükséges alkalmazást, illetve lehetőségeihez képest korlátozza a mérés idejére az azonos hálózatot használó eszközök hálózati forgalmát.

Amennyiben böngészője támogatja a sütik (cokie) használatát, úgy lehetősége van ugyanazon böngészőben a mérési eredményeit utólagosan is megtekinteni (a mérési listára kattintva elérhető az addigi összes mérésből az utolsó 500 darab).

Az automatikus indításnál lehet választani, hogy a sebesség mérés helyett óránkénti ismétléssel vizsgálja egy egy szolgáltatás szűrését, vagy három óránként egy más után futtassa le az összes glasnost tesztet (BitTorrent, eMule, Gnutella, Email (POP), Email (IMAP4), SSH transfer, Flash video (pl. YouTube)).

Google keresés